Testimonials

  • Deva Mathoera ken ik als een authentieke, gedreven, ambitieuze en deskundige zorgverlener en begeleider. Met zijn scherpe analytische blik weet hij feilloos de vinger op de zere plek te leggen. Hij heeft een sterk empathisch vermogen waardoor hij een veilige en vertrouwde sfeer weet te creëren. Maar als de situatie erom vraagt, kan hij ook coachend en stimulerend te werk gaan om zijn cliënt uit zijn of haar comfortzone te halen waardoor herstel, groei en ontwikkeling in hoog tempo mogelijk wordt. Mijn ervaring is dat – waar mijn begeleiding als hindoe geestelijk verzorger en natuurgeneeskundig therapeut stopt – ik in het volste vertrouwen mijn cliënten succesvol naar hem kan doorverwijzen.

  • Deva Mathoera staat voor mij in één woord voor persoonlijke groei. Al enige tijd heb ik het voorrecht om met Deva Mathoera samen te werken. Ik heb hem leren kennen als een buitengewoon vriendelijke en warme persoonlijkheid. Hij is zeer innemend en voelt emoties, knelpunten en ontwikkelingen als geen ander aan. Ik heb als collega veel van Deva Mathoera geleerd, niet in de laatste plaats over mezelf. Waar Deva echt in uitblinkt is het helder krijgen en helder houden van zaken. Naast zijn vele andere kwaliteiten is dit een van de belangrijkste redenen dat collega’s hem heel graag als klankbord gebruiken. Deva Mathoera’s benadering van cliënten is warm, doortastend en ondersteunend. Hij is altijd eerlijk, stelt de doelen realistisch en wordt bij cliënten altijd zeer gewaardeerd om zijn inzet en volhardende karakter.

  •  Ik zat heel erg in de put, geen zelf vertrouwen meer, geen interesse in het leven. Niets interesseerde mij nog, zelf mijn kinderen niet. Ik heb meerdere psychologen gehad, maar kon elke keer weer vertrekken omdat de tijd voorbij was en ik had niet het gevoel dat ik mijn verhaal kon doen of iets wijzer ben geworden. Na drie sessies gehad te hebben met Deva voelde ik me een heel ander persoon. Ik kreeg een luisterend oor, kon mijn verhaal doen. En wat vooral heel belangrijk voor mij is dat hij niet met me meepraatte om mij een goed gevoel te geven, maar eerlijk was en gewoon een spiegel voor mij hield. Ik ben er nog niet, maar kan wel nu zeggen dat ik mijn ware identiteit terug begin te krijgen, mij eigen ik. Vertrouwen in mezelf, in het leven. Wat ik ook heel belangrijk vind is dat buiten de sessie om Dewa ook voor mij bereikbaar is. Bij een terugval ik nog altijd een peptalk via app of telefonisch kan verwachten. Ik ben hem heel dankbaar dat ik weer een beetje van het leven kan en mag genieten als mens. En dat ik op de eerste plaats kom en dan de rest.

  • In een stormachtige periode van mijn leven heb ik dhr. Mathoera leren kennen als een betrokken en eerlijke begeleider. Met de juiste gesprekstechnieken gaf Dhr. Mathoera mij een vertrouwd gevoel waardoor ik op een veilige manier mezelf kon zijn en mijn zorgen en ervaringen kon delen. Als begeleider is dhr. Mathoera onbevooroordeeld, stelt je gerust waardoor je jezelf kunt zijn en wat maakt dat de gesprekken harmonieus en soepel verlopen. Je leert hierdoor jezelf als mens en individu kennen en ontdekt je eigen krachten en valkuilen. Dhr. Mathoera geeft je aan de hand van zijn behandeling adviezen om jezelf te ontplooien en om jezelf te versterken. Voor mij waren de behandelingen confronterend. Een leerrijke ervaring om mezelf te ontdekken en om op een eerlijke manier naar mezelf te kijken als individu. Mijn zelfvertrouwen en zelfrespect zijn gegroeid en ik leer nog steeds mezelf op een positieve manier kennen. 

  •  Ik ken Deva al 26 jaar, maar 2 jaar geleden heb ik kennis gemaakt met zijn kwaliteiten als hulpverlener. Deva laat je inzien wat de werkelijke probleem is. Het helpt niet om jezelf als slachtoffer te zien. Wil je sterk en beter worden, dan moet je er zelf wat voor doen, want een ander doet het niet voor je. Door hem heb ik geleerd om geen verwachtingen te hebben, want je wordt dan teleurgesteld. Je kan anderen niet veranderen, je moet jezelf veranderen.Bij Deva voelde ik me serieus genomen. Na een paar gesprekken wist hij vrij snel, wat ik nodig had. Welke richting hij op moest, hoe hij mij moest uitdagen om mij in te laten zien waar het probleem eigenlijk lag. Deva zet je aan het denken, soms was het pijnlijk om de confrontatie met jezelf aan te gaan. Maar ik besefte later dat dit nodig was om vooruit te komen. Deva is eerlijk, hij verbloemt niks, en dat werkte voor mij goed. Deva is een warm, eerlijk en een mooi persoon. Ik ben hem erg dankbaar dat hij mij zover heeft geholpen, want ik sta nu sterker in mijn schoenen.

  • Ik heb dhr. Mathoera leren kennen als collega en was direct onder de indruk van zijn aanpak; heel doortastend, liefdevol, confronterend en zicht hebbend op het groter geheel. Gedurende 25 jaar ben ik in allerlei vormen van hulpverlening actief en heb ik met allerlei disciplines samengewerkt. Ik ben zelf door de mangel gehaald, hetgeen ik een voorwaarde vind om een goede hulpverlener te kunnen zijn; vanuit de beroepsvereniging ben ik jarenlang in leertherapie en dacht ik zelf redelijk de interne zaken op orde te hebben. In mijn dagelijks leven en functioneren ervoer ik geen problemen. Blijkbaar dacht dhr. Mathoera daar anders over en met een zeer liefdevolle hand, bracht hij mij naar een stuk waarvan ik dacht dat het geen invloed meer op mij had. Het geduld, de liefdevolle aandacht, zijn integriteit, zijn doorzettingsvermogen, zijn 24-uurs beschikbaarheid en volledige devotie aan het proces, maakte dat ik mezelf eindelijk durfde over te geven. Het is bekend dat hulpverleners zich niet snel overgeven, omdat wij het zelf allemaal heel goed weten. Zijn kracht zit in het empathisch vermogen van waaruit hij inschat hoever hij kan gaan. Regelmatig stopte hij het proces, omdat hij de inschatting maakte dat het wellicht teveel voor mij zou zijn om te behappen. Dit was voor mij ongekend zorgzaam. Door zijn interventies ben ik een betere moeder, een betere geliefde, een betere hulpverlener en een beter mens geworden; ik ben geheeld en ervaar daardoor een diepe innerlijke vrede. Voor intercollegiale intervisie is hij nog steeds erg waardevol en de eerste die ik raadpleeg, omdat uit ervaring blijkt dat hij het meestal bij het juiste eind heeft. Ik ervaar een diepe dankbaarheid om met hem te mogen samenwerken.

  •  Wil je een echte goeie begeleider of therapeut die het snapt, jou gelijk aanvoelt en gelijk bij de eerste sessie jou knelpunten kan aangeven? En belangrijker hoe je dit kan overwinnen? Dan ben je bij Deva aan het goeie adres. Ik ben 8 maanden geleden begonnen met de sessies bij Deva. Om mijn situatie kort en krachtig te omschrijven: depressie, mezelf kwijt, het niet geloven meer in mezelf en negatieve gedachten (kortom: heel ongelukkig met mezelf). Een deel hiervan had ook te maken met bepaalde gebeurtenissen met mijn gezondheid en uiteraard gewone gebeurtenissen of veranderingen in het leven. En ja hoe ga je ermee om? Hoe verwerk je het? Hoe accepteer je dat? Hoe word je sterker? Wat heeft Deva voor mij kunnen beteken: na de eerste sessie heeft hij mijn situatie helemaal in kaart gebracht en overzichtelijk kunnen maken zodat ik dus nu stapsgewijs aan de slag kon gaan met zijn plan van aanpak. Hij weet waar hij het over heeft hij weet precies wat hij doet en hoe hij wat aanpakt. En wat ik fijn vind aan Deva is dat hij er echt serieus voor jou is. Je bent geen nummer….. Mijn situatie nu (8 maanden later): ik ben echt herboren, ben weer vrolijk, geloof in mezelf maar het belangrijkste dat ik bepaalde dingen heb kunnen accepteren zodat ik weer sterk het leven door kan gaan. Ik ben heel ver gekomen wat ik 8 maanden geleden zeker niet had verwacht. Mijn streef is om mezelf een 9 als cijfer te kunnen geven. Ik wil nog verder groeien en sterker worden daarom volg ik nog steeds sessies bij Deva. Als jij echt wilt? En hard wil en kan werken? Maar ook open kan staat voor een andere visie? Dan raad ik je met honderd procent Deva aan!

  • Gedurende 5 jaar ben ik van ene kinderarts naar de andere gegaan met mijn zoon. Daarnaast heb ik verschillende pandits en maula’s voor hulp benaderd. In die tijd kreeg mijn zoon iedere maand een koortsaanval met hevige hoofdpijn. Voordat ik bij dhr. Mathoera kwam had mijn zoon last van woedeaanvallen. Sinds dhr. Mathoera hem energetisch heeft gereinigd, merk ik dat het beter gaat met hem. Hij heeft geen woedeaanvallen meer en ook de hoofdpijnen zijn minder frequent. De koortsaanvallen heeft hij niet meer. Via een goede vriend kwam ik een half jaar geleden bij Deva. Bij de eerste telefonische consult kon Deva mij veel vertellen over mijn zoon: zijn manier van denken, hoe hij reageert en handelt . Hij kon mijn thuissituatie zodanig beschrijven dat ik er stil van werd. Mijn zoon heeft enkele energetische behandelingen gehad en daardoor was hij op een bepaalde manier gezuiverd van de dingen waar hij last van had. Ik kreeg mijn vrolijke, lieve jongen terug. Deva is niet alleen goed op psychologisch gebied maar ook heel goed op spiritueel gebied! Daarvoor zal ik hem altijd dankbaar blijven . Mijn zoon lacht weer; hij ziet er ook happy uit; hij zit weer lekker in zijn vel. Sinds de Pooja (geestelijk begeleiding) gaat het zienderogen beter met ons.

  • De ceremonie was voor ons allen meer dan spiritueel en we waren er erg door ontroerd. We waren erg blij dat beide families nauw betrokken waren en deel mochten uitmaken van de rituelen, vooral toen onze moeders werden geëerd en ons hun zegeningen hebben gegeven. Diep ontroerend waren het vuurofferritueel , de prachtige mantra-recitaties en de zegening met de bloemen aan het eind. Wij hadden beiden nog nooit een dergelijk gezegend gevoel ervaren en voor ons wat dat wel het hoogtepunt van de ceremonie.  De strik die ons beiden verbond was voor ons symbolisch maar betekende voor ons een diepere verbintenis dan er voorheen al was. Iedere aanwezige die achteraf naar ons toe kwam, zei dat het de meest fantastische en meest ontroerende huwelijksceremonie was waar ze ooit bij zijn geweest.

  • Je hebt met veel geduld en heel duidelijk alle aspecten van de ceremonie uitgelegd. Niet alleen de familie van mijn partner, maar ook mijn hindoe familie was zeer onder de indruk van jou, vooral ook vanwege je bereidheid om aan het eind hun vragen te beantwoorden. Dat je dit met zo’n inzet en overtuiging hebt gedaan, was voor ons allemaal echt overweldigend! Jouw open houding, respectvol en warm, maakten de hele ceremonie nóg specialer. Wij danken jou voor deze fantastische dag waar we met veel liefde aan terugdenken.